Česnovo olje za stopala, ušesa in prsni koš

  Česnovo olje za stopala, ušesa in prsni koš
  Deli naprej

  Masaža prsnega koša in stopal s česnovim oljem je dobro znano tradicionalno zdravilo za lajšanje številnih težav. Uporabljale so ga že naše babice. Še posebej je učinkovito pri lajšanju prehlada, saj vsebuje številne protivnetne in protibakterijske snovi. Številni so presenečeni, da po uporabi česnovega olja na koži, dobijo zadah po česnu. Toda to je dober znak, saj pomeni, da česen prehaja skozi pljuča in jih čisti. Za boljši učinek, pripravljajte česnovo olje sproti.

  Potrebujete samo nekaj strokov česna in olivno olje. Česen drobno nasekljajte in pustite stati 10 minut. Dajte ga v steklen kozarec in prelijte z olivnim oljem. Pustite stati vsaj 12 ur, da se snovi prepojijo. Potem olje dobro precedite in odstranite koščke, saj lahko le-ti pri bolj občutljivih povzročijo reakcijo na koži.

  Uporaba na stopalih: pomaga proti žuljem in kurjim očesom, ker deluje protiglivično, se ga lahko uporablja tudi pri glivicah na nohtih prstov ali atletskem stopalu. Pred spanjem vtrite olje na stopala oz. nohte. Nadenite si dva para bombažnih nogavic, da zaščitite posteljnino. Zjutraj noge umijte.

  Uporaba na prsnem košu: pomaga pri prehladu, izkašljevanju in zasluzenosti. Z oljem si zmasirajte prednji in zadnji del prsnega koša. Oblecite staro majico ali se ovijte z brisačami, da zaščitite posteljnino. Na prsni koš položite še vroč termofor ali pogreto blazinico, saj bo tako olje lažje prodrlo v kožo. Pustite vsaj 30 minut.

  Uporaba v ušesih: pomaga ublažiti bolečine in vnetje v ušesu, vendar ga uporabimo le, če vemo, da ne gre za predrt bobnič. V kolikor želite dodatne koristi, lahko v česnovo olje dodate nekaj lučnika. Preden v uho kanete kapljico ali dve olja, ga rahlo pogrejte.

  Če ne želite sami delati česnovega olja, pa ga seveda lahko kupite tudi v lekarni.

  5/5 - (1 vote)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.