Z ingverjem nad kilograme

  Z ingverjem nad kilograme 1
  Deli naprej

  Da je ingver, še posebno v zimskih mesecih, nepogrešljiv in zdrav, vemo. Ampak, ali ste vedeli, da s pomočjo ingverja lahko tudi shujšate? Ingver namreč vpliva na prebavo, občutek sitosti in, če si boste pripravili napitek iz ingverja, limone, kumarice in mete, boste poleg izgubljanja kilogramov poskrbeli tudi za razstrupljanje telesa.

  Ingver za urejeno prebavo

  Ingver pomaga izboljšati prebavo, saj poveča Ph vrednosti v želodcu in tako stimulira prebavne encime. In ker ingver vsebuje veliko vlaknin, se tudi procesi v črevesju odvijajo hitreje.

  In tako je kombinacija teh dveh učinkov pomembna za hitrejšo absorpcijo hranljivih in koristnih snovi v naše telo, hkrati pa se snovi, ki niso pomembne in povzročajo zaprtje in napihnjenost, hitreje izločijo iz našega telesa. In ker je tako prebava veliko učinkovitejša, to doprinese tudi k izgubi kilogramov.

  Ingver izboljšuje metabolizem

  Ingver pozitivno vpliva na metabolizem (presnovo) in lahko za kar 20% poveča porabo maščob. Ker se presnova izboljša, se maščobe ne nalagajo več v našem telesu, kar ne pomaga le pri hujšanju in izgubi kilogramov, ampak pozitivno vpliva tudi na zniževanje ravni holesterola v krvi in trigliceridov (preprostih maščob v krvi).

  Ingver za občutek sitosti

  Raziskave, ki so jih leta 2012 opravili na univerzi Columbia, so potrdile, da 2 grama ingverja v prahu, zmešanega skupaj s kozarcem tople vode, bistveno vpliva na segrevanje telesa, zmanjšanje lahkote in vnosa hrane v telo. Zmanjšanje občutka lahkote je pri kontrolni skupini, na kateri so poskusi izvedli, trajal tudi do 6 ur po zaužitju toplega napitka iz ingverja.

  Ingverjev čaj

  Ingverjev čaj ni le enostaven za pripravo, okusen in dišeč, ampak tudi deluje. Tako je ingverjev čaj zelo priljubljen pri vseh, ki želijo izgubiti kakšen odvečni kilogram. Za hujšanje se priporoča pitje ingverjevega čaja z limono, na tešče pred zajtrkom.

  Ingver v Ayurvedi

  Ayurveda je sistem tradicionalne medicine in izhaja iz Indije in tudi ta priporoča uporabo ingverja za hujšanje; in sicer v treh korakih.

  Prvi korak

  Pitje ingverjevega čaja 2-3 dnevno za izboljšanje prebave. Ayurvedska medicina dobro prebavo šteje kot zdravilo proti debelosti.

  Drugi korak

  Košček ingverja dobro prežvečite pred vsakim obrokom. Poleg tega, da bo izboljšal prebavo, se bo zmanjšal tudi apetit.

  Tretji korak

  Čim pogostejša uporaba ingverja kot začimbe.

  Ingverjeva voda s kumaricami, limono in meto

  Poleg zgoraj opisanih učinkov, ki jih ima ingver za pomoč pri hujšanju, si pripravite napitek za hujšanje, ki bo poskrbel za raven trebuh in tudi razstrupljanje telesa.

  Za napitek potrebujete:

  • 1 žlico naribanega ingverja
  • 1 na tanko naribano (ali narezano) olupljeno kumaro
  • 1 na kolobarje narezano limono
  • 12 listov sveže mete
  • 2 litra vode

  Priprava napitka za hujšanje

  Vse sestavine damo v vrč in jih prelijemo z vodo. Pustimo namočene preko noči. Nato pa napitek pijemo skozi cel dan, tudi med obroki in izguba kilogramov je zagotovljena.

  Seveda pa ne pozabite, da sta tudi zdrav življenjski slog in gibanje pomemben del pri ohranjanju zdrave telesne teže in hujšanju.

  4.1/5 - (15 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.