Ustavite bolečine v sklepih na naraven način

  Ustavite bolečine v sklepih na naraven način 1
  Deli naprej

  Gibanja v sklepih, če je z njimi vse v redu, ne zaznamo, ampak te gibe počnemo avtomatično. Tako se npr. med hojo niti ne zavedamo gibov. Ko pa pride do spremembe v sklepih, se ob gibanju lahko pojavi bolečina. Zakaj sploh pride do bolečin v sklepih ali so vse bolečine v sklepih znak revmatičnega obolenja? In seveda kako si lahko na naraven način pomagamo zoper bolečine v sklepih v nadaljevanju.

  Zakaj pride do bolečin v sklepih?

  Vsakdo vsaj enkrat v življenju občuti bolečino v sklepih. In vsaka bolečina še ne pomeni revmatične bolezni, ki so sicer najpogostejši vzroki za bolečine v sklepih.

  Do bolečine lahko pride iz najrazličnejših vzrokov, lahko gre za vnetje sklepov, katerega spremljajo tudi oteklina, rdečina in tudi slabša gibljivost. Bolečine pa se pojavijo tudi, ko so sklepi poškodovani ali obrabljeni.

  Bolečine v sklepih so res da pogostejše pri starejših, a v kolikor je bolečina v sklepih posledica revmatične bolezni, tedaj lahko bolečine v sklepih prizadenejo domala vse starostne skupine; vse od dojenčkov pa do starostnikov.

  Prehodne in kronične bolečine v sklepih

  Sicer pa bolečine v sklepih lahko razdelimo v več vrst med katerimi so nekatere prehodne narave in druge kronične.

  Za prehodne bolečine v sklepih velja, da minejo, ko odpravimo vzrok za njihov nastanek in ne puščajo posledic. Sem štejemo preobremenitev, obrabo in poškodbe sklepov (npr. padci, udarci …).

  Bolečine v sklepih, ki spremljajo revmatična obolenja pa so redne in veljajo za kronične. Poznamo več kot 100 vrst revmatičnih obolenj, ki potekajo v različnih oblikah – od blažjih do hujših.

  Naravna pomoč pri bolečinah v sklepih

  Kot vedno tudi tu narava priskoči na pomoč. Ob bolečinah v sklepih, še posebej pri tistih, ki so nastale kot posledica vnetja sklepov ali pa poškodbe sklepov, nam bo pomagal ta domač pripravek, ki ga naredimo iz zgolj dneh naravnih sestavin, ki so vsem nam dobro pozabe in ju najdemo v praktično vsakem gospodinjstvu.

  Za njegovo pripravo potrebujemo:

  • 12 jajčnih lupin,
  • cca. 2 dl jabolčnega kisa.

  Zakaj jajčne lupine?

  Jajčne lupine so bogat vir kolagena, glukozamina in hilaruonske kisline. Učinkovin, ki blagodejno vplivajo na kosti in vnetja.

  Priprava

  Jabolčni kis vlijemo v steklen kozarec in vanj namočimo jajčne lupine. Kozarec dobro zapremo in vse skupaj pustimo stati 2-3 dni oziroma tako dolgo, da je jajčne lupine v kisu povsem razkrojijo.

  Z dobljeno raztopino si večkrat na dan mažemo boleče sklepe, ki jo vmasiramo.
  A to ni vse, kar takšen pripravek zmore. Z njim si lahko mažete tudi pike insektov.

  Pripravek lahko v zaprtem kozarcu hranimo v hladilniku tudi do enega meseca.

  Preženite bolečine v sklepih in ostanite fit!

  4.5/5 - (11 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja