Pomlajevalni napitek, ki dela čudeže

  Pomlajevalni napitek, ki dela čudeže 1
  Deli naprej

  Vsi si želimo živeti čim dlje in biti vitalni in zdravi. In pri tem si lahko pomagamo tudi s tem pomlajevalnim napitkom, ki ga povsem enostavno lahko pripravimo iz zgolj treh sestavin, ki so vsem nam dobro poznane in jih najdemo v domala vsaki kuhinji.

  Podaljšajte in izboljšajte si kakovost življenja na naraven način

  Skupaj z zdravim življenjskim slogom, ki vključuje veliko gibanja, zdravo in raznoliko prehrano, skrb za zdravje (pritisk, holesterol, primerna telesna teža …) bo ta čudežni pomlajevalni napitek vidno izboljšal kvaliteto vašega življenja in ga tudi podaljšal.

  Za pripravo pomlajevalnega napitka potrebujemo:

  • 10 glavic česna,
  • 10 limon,
  • 500 g medu .

  Priprava pomlajevalnega napitka

  Česen olupimo in drobno nasekljamo. Če so stroki česna majhni, lahko uporabite kakšnega več. Limone prerežemo na pol in dobro ožamemo. Med, ki je lahko cvetlični, gozdni, akacijev, kostanjev … damo v posodo (lahko tudi večji kozarec) in mu dodamo sok 10 limon, ki smo ga iztisnili in nasekljan česen. Vse skupaj dobro premešamo (Obvezno mešamo z leseno ali plastično žlico/kuhalnico), da dobimo enostno zmes. Pokrijemo (posodo lahko pokrijemo s prozorno folijo za živila, če imamo steklen kozarec pa lahko tudi s pokrovčkom, ki dobro tesni) in na sobni temperaturi pustimo stati 10 dni.

  Kako uživamo pomlajevalni napitek?

  Po tem, ko je pomlajevalni napitek stal 10 dni in so se sestavine v njem dodobra povezale, pričnemo z uživanjem tega napitka, eliksirja mladosti. Uživamo pa ga v naslednji količini: 1 žlica pomlajevalnega napitka dvakrat na dan. Pri tem bodite zelo dosledni in ga zajemajte izključno z leseno ali plastično žlico (zaradi medu, ki ob stiku s kovino izgubi vse blagodejne učinke).

  In sicer:

  • 1 žlico zjutraj na tešče
  • in 1 žlico zvečer, pred zadnjim obrokom dneva.

  Kako izbrane sestavine v pomlajevalnem napitku delujejo na telo?

  Česen je poznan kot naravni antibiotik in na naše delo deluje zelo blažilno in nima nikakršnih stranskih učinkov. Česen krepi imunski sistem, preprečuje ateroskleroze in srčni infark, znižuje holesterol in krvni tlak, odganja viruse in bakterije v telesu, zelo je učinkovit pri zatiranju glivic, zatira nastanek rakavih obolenj. Limona velja za sadež zdravja, ki kljub svoji kislosti na naše telo deluje balzamično. Limona pomaga zdraviti cel kup tegob in je koristna za naše telo na veliko načinov, med drugim tudi poživlja in pomaga pregnati utrujenost. Med, zlato darilo čebelic, prav tako deluje blagodejno na naše počutje. Koristen je tako z notranjo kot zunanjo uporabo. V medu je, med drugim, veliko mineralov in vitaminov ter aminokislin, ki so nepogrešljive za normalno delovanje našega telesa.

  4.1/5 - (7 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja