Napitek, s katerim boste shujšali in uredili prebavo

  Napitek, s katerim boste shujšali in uredili prebavo 1
  Deli naprej

  Prekomerna telesna teža in neurejena prebava in presnova so pogosta težava marsikaterega človeka. Na povsem enostaven način in z naravnimi sestavinami si lahko pri tem pomagate, saj boste z uživanjem tega napitka svojemu telesu naredili dobro. Za njegovo pripravo pa potrebujete le tri sestavine.

  Napitek s katerim boste shujšali, si uredili prebavo …

  Gre za napitek, katerega pripravimo iz zgolj treh sestavin. In vsaka med njimi pozitivno vplivajo na naše telo in dobro počutje. Ta napitek ne bo le pomagal pri izgubi odvečnih kilogramov in urejanje prebave. Pospešil bo tudi presnovo in dogajanje v črevesju, napolnil vas bo z energijo, pozitivno deluje tudi na imunski sistem, saj ga krepi in se hkrati priporoča tudi za pitje v času prehladnih obolenj in gripe. Pozitivno vpliva na zniževanje ravni sladkorja v krvi in pomaga pri urejanju holesterola v krvi in krvnega pritiska.

  Napitek s kefirjem, mandljevim mlekom in cimetom

  Za pripravo napitka potrebujete:

  • 2 dl kefirja,
  • 2 dl mandljevega mleka
  • 1 čajno žličko mletega cimeta.

  Priprava:

  Priprava kefirjevega napitka je nadvse enostavna. Kefir in mandljevo mleko vlijemo v skodelico in premešamo. Pustimo stati 2 minuti, da fermentira. Nato dodamo cimet in ponovno dobro premešamo. Napitek je pripravljen.

  Zakaj kefir?

  Kefir ugodno deluje na prebavo in jo pospešuje. Zaradi fermentacije, med katero mlečnokislinske bakterije del laktoze pretvorijo v mlečno kislino, kefir pomaga pri zaviranju delovanja škodljivih mikroorganizmov v prebavnem traktu. Mlečne kisline so tudi vir energije, pomagajo pri boljši razgradnji beljakovin in izboljšujejo vezavo fosforja, kalcija in železa v telesu.  Je bogat z minerali – vsebuje magnezij in kalcij, fosfor in proteine. V kefirju so tudi pomembne aminokisline, ki jih naše telo samo ne more proizvesti, jih pa potrebuje za normalno delovanje. Kefir ugodno deluje na uravnavanje (zniževanje) ravni holesterola v krvi. Ker vsebuje vitamine B-kompleksa, ugodno vpliva na delovanje jeter in ledvic, tudi živčnega sistema.

  Zakaj mandljevo mleko?

  Tudi mandljevo mleko je bogato z minerali in vitamini. Vsebuje magnezij, kalcij, selen, mangan, vitamin E. Krepi delovanje organov, spodbuja delovanje možganov. Daje nam energijo in je nizkokalorično in tako primerno za vse, ki bi želeli izgubiti kakšen kilogram. Mandljevo mleko ima tudi nizek glikemični indeks.
  Mandljevo mleko lahko enostavno pripravite tudi sami doma.

  Zakaj cimet?

  Cimet ni le dišeča začimba, ampak ima mnoge zdravilne učinke. Med drugim pomaga pri urejanju (zniževanju) ravni sladkorja v krvi, vpliva pa tudi na zniževanje visokega krvnega pritiska in holesterola v krvi.
  Cimet vpliva na prebavo, odpravlja vetrove in napihnjenost. Je nepogrešljiv v prehrani tistih, ki si želijo shujšati.
  Cimet pomaga tudi zoper prehladna obolenja in deluje preventivno ter brani naše telo pred virusi in bakterijami.

  3/5 - (5 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.