Napitek, s katerim boste izgubili kilograme

  Napitek, s katerim boste izgubili kilograme 1
  Deli naprej

  Zveni kot čudežni napitek? Saj po svoje tudi je. Skupaj z zdravo prehrano in gibanjem, bo ta napitek poskrbel ne le za izgubo odvečnih kilogramov, ampak tudi za urejeno prebavo,  sladkor in holesterol  v krvi in tudi izboljšanje imunskega sistema. Za njegovo pripravo pa potrebujete le tri sestavine.

  Naravna pomoč za izgubo kilogramov

  Ne gre za čudežen napitek, s pomočjo katerega boste brez najmanjšega truda čudežno izgubili na desetine kilogramov. Takšnega napitka ni. Je pa ta napitek preverjena in učinkovita pomoč pri hujšanju, ki ga spremlja zdrav življenjski slog, ki vključuje veliko gibanja in zdravo prehrano. Pripravljen pa je iz cimeta, vode in medu; treh sestavin, ki so že vsaka po sebi zelo pomembne za naše telo in nanj delujejo blagodejno, skupaj pa predstavljajo pravo orožje s pomočjo katerega boste zanesljivo lahko napovedali vojno odvečnim kilogramom.

  Voda

  Voda je nepogrešljiva pri vseh živih bitjih in rastlinah. Njena naloga ni le hidracija telesa, ampak tudi čiščenje nesnage, ki se v njem nalaga tekom presnavljanja. Čisti strupene snovi iz telesa in je nepogrešljiva za prenašanje informacij po celicah celega telesa in vzdrževanje stalne telesne temperature. Kar 70-85% naše telesne teže predstavlja voda. Zato se tudi pri hujšanju pogosto zgodi, da se telesna teža na začetku hitro zmanjšuje, saj ob hujšanju izgubimo kar nekaj vode, ki se zadržuje v telesu.

  Cimet

  Cimet je veliko več kot zgolj začimba, ki jo uporabljamo v kulinariki, predvsem v sladicah. Cimet pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi in je tudi v pomoč pri zviševanju (pre)nizkega krvnega tlaka. Prav tako pomaga uravnavati holesterol. Cimet vzpodbuja tudi znojenje in blaži napihnjenost. Ob njegovi  redni uporabi pomaga uničiti celo kandido in druge bakterije v črevesju. Poživlja krvni obtok, poživi naše počutje, in energijo … Je eden najbolj znanih antioksidantov. Vseeno pa je priporočena dnevna doza 2 čajni žlički na dan, saj je eterično olje cimeta precej močno in lahko draži.

  Med

  Verjeli ali ne, je med zelo koristen pri hujšanju. Med med drugim pomirja, odpravlja glavobol, celi rane in neguje razpokano kožo, … V tem napitku pa je funkcija medu predvsem v njegovoh krepilnih učinkih na metabolizem in stimulacijo prebave.

  Priprava napitka za izgubo kilogramov

  Za pripravo potrebujete:

  • 3 dl vode,
  • 1 čajno žličko mletega cimeta,
  • 1 jedilno žlico medu.

  Napitek s cimetom s pomočjo katerega boste izgubili kilograme pripravite tako, da v vodo dajte cimet in med in vse skupaj segrejete (do največ 40 °C) – toliko, da bo napitek mlačen.

  Polovico napitka popijte zjutraj, na tešče (lahko mlačnega), drugo polovico pa zvečer, pred spanjem in vsaj 1-2 uri po jedi.

  4/5 - (3 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja