Energijski napitek iz zelenega čaja in limone

  Energijski napitek iz zelenega čaja in limone 1
  Deli naprej

  Marsikdo, ko je utrujen in mu primanjkuje energije poseže po energijskem napitku. Ampak, ali ste vedeli, da si energijski napitek lahko povsem enostavno in z le nekaj sestavinami pripravite sami? Zato nikar ne posegajte po energijskih napitkih, ki jih lahko kupite v trgovinah in, ki vam bodo na dolgi rok le škodovali, ampak  si energijski napitek raje pripravite sami.

  Naravni energijski napitek

  Vplivi zelenega čaja in limone na telo

  Naravni energijski napitek je pripravljen na osnovi zelenega čaja, ki deluje kot poživljajoče in je primeren za pitje tako hladen kot topel.
  Zeleni čaj ni le poživljajoča pijača, ampak zavira staranje, znižuje krvni tlak in krepi imunski sistem, pomaga pri težavah z želodčno kislino (mnogi ga zato pijejo namesto kave) in odpravlja neprijeten zadah, obnavlja telesno moč po težjih fizičnih naporih in še bi lahko naštevali.

  Poleg zelenega čaja se v tem energijskem napitku skriva tudi limona, ki ima na naše telo mnoge pozitivne učinke. Med drugim poživlja in osvežuje, preganja nespečnost, vpliva na zmanjšanje zakisanosti telesa, ugodno vpliva na črevesje in prebavo …

  Energijski napitek iz zelenega čaja in limone

  Za pripravo potrebujete:

  • 2,5 dl vode,
  • 4-6 čajnih (filter) vrečk zelenega čaja,
  • 3 limone,
  • po želji poljubno naravno sladilo (npr. stevia),
  • kocke ledu v poljubni količini,
  • nekaj listov mete za okras (ni pa nujno).

  Priprava naravnega energijskega napitka iz zelenega čaja in limone

  Priprava je povsem enostavna. Vodo zavremo in vanjo potopimo vrečke z zelenim čajem in v pokriti posodi pustimo 5-7 minut. Nato filter vrečke iz čaja odstranimo in v čaj damo kocke ledu. količina je odvisna od tega kako hladen energijski napitek si želimo. V poletnem času ga bomo seveda ohladil veliko bolj kot v zimskem, ko nam bo ustrezal še topel energijski napitek iz zelenega čaja in limone.
  Limone ožamemo in njihov sok vlijemo k ohlajenemu čaju, dodamo še naravno sladilo po želji (stevia, med, …). Kozarec z naravnim energijskim napitkom okrasimo z rezino limone in po želji nekaj listi mete. Meto lahko tudi čim bolj na drobno nasekljate in jo dodate kar v energijski napitek. meta se namreč zelo lepo ujame s čajem in deluje pomirjajoče.

  Tako! Domač in naraven energijski napitek je pripravljen, da ga popijete in si tako povrnete energijo, ki jo potrebujete.

  Opozorilo!

  Tako kot pri vseh energijskih napitkih, tudi z uživanjem naravnega nikar ne pretiravajte in vašemu telesu privoščite ustrezen počitek, saj si bo vaše tele le tako zares opomoglo in si nabralo dovolj energije za nove napore.

  4.7/5 - (12 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja